2008. december 12., péntek

Karácsony és feng shui

A feng shui szerint az ún. Gua-szám a személyes életenergia száma, amely azt mutatja meg, hogy a környezetünkből pontosan honnan, milyen irányból tudunk pozitív energiákat meríteni. Leírást ad arról, milyen az alaptermészetünk, és milyen képességekkel vagyunk megáldva.A születési dátum alapján egyszerűen kiszámolhatjuk a Gua-számot, ezután nincs más dolgunk, mint megkeresni a végeredményhez tartozó színeket és formákat, és így olyan ajándékot tudunk a fa alá tenni, amely a pozitív energiák révén erősíti, segíti az ajándékozottat és környezetét is.A Gua-szám kiszámítása
NŐKNÉL: Adjuk össze a születési év utolsó két számjegyét, majd a kapott szám számjegyeit is, míg nem kapunk egy számjegyet.Pl. 1976-os születési évnél 7+6=13, majd 1+3=4. Az így kapott számot vonjuk ki 10-ből: 10–4=6. Majd a következő lépésben megnézzük, hogy a kapott számhoz mennyit kell hozzáadnunk, hogy 15 legyen. Pl. 6+9=15. Jelen esetben 9-et kell hozzáadnunk, így kapjuk meg a Gua-számunkat. (Ha a szám kétjegyű, akkor adjuk össze a két számjegyet, ennek végeredménye lesz a Gua-számunk.)
A SZÁMOKHOZ TARTOZÓ SZÍNEK, FORMÁK, ANYAGOK
Tűz elem: száma a 9-es
Színei, formái: piros, bordó, lazacszínek, ezek árnyalatai, hegyes háromszögű formák, embert, állatot ábrázoló szimbólumok.
Anyagai: kagylók és műanyag.
A föld elem számai: 2, 8, 5
Színei, formái: sárga, barna, narancssárga színek, ezek árnyalatai, négyszögletes formák. Anyagai: kövek, ásványok, homok, agyag.
A fém elem számai: 6, 7
Színei, formái: fehér, szürke, fémszínek, ezek árnyalatai, kerek, íves formák.
Anyagai: fémek.
A víz elem száma: 1-es
Színei, formái: sötétkék, fekete színek, ezek árnyalatai, hullámzó formák.
Anyagai: folyadék, tükör, üveg.
A fa elem számai: 3, 4
Színei, formái: zöld, világoskék színek, ezek árnyalatai, álló téglalap alakú formák.
Anyagai: növények, fák, textilek.
Szerző: Urbán Rita

Nincsenek megjegyzések: